Wednesday, 21 December 2011

Maher Zain :D



Hari ini nak ceritalah sikit mengenai pengalaman berjumpa dengan artis antarabangsa..sapa tak kenal yang Maher Zain tu...woo tak sangkalah berdiri atas stage yang sama dengan dia :'D terharu abes...okay saya cerita dari mulalah k :) camni cerita nya mula2 kat sekolah PKHEM kami cari org volunteer jadi penyambut tetamu masa konsert Maher Zain..yo sapa tak mahu...masuk free lagi tu..saya apalah lagi join terus and hantar nama kat cikgu..kami semua nya ada 8 orang..walaupun tyme cuti semangat nak tengok ni walaupun taklah minat sangat -.-  akhirnya hari yang ditunggu-tunggu tiba..kami make-up2 lah dulu kat sekolah..nak tunjuk cantik lah..haha..sempat berlatih pulak tu untuk lagu 'for the rest of my life'..cikgu cakap kami disuruh menari gak tyme dia menyanyi...waw rasa bestlah..huhu..sapa yang nak lepaskan peluang kan3 :3 dah sampai kat stadium kami daftar lah dulu cakap kat kounter yang kami ni jemputan khas (biar dapat masok free :D) pastu dia cakap dia cuma nak 6 orang je o.O what??tapi kami ada 8 orang...takkan nak tolak 2 orang kut..buang masalah dia orang datang kalau macam tu..tak sampai hati pulak nak tengok kawan tak join skali kan..pastu terpaksalah cikgu kita orang beli tiket untuk 2 orang..ahernya dapat jugak masok..tapi saya dapat tiket free :D pastu kan kami dibawak dekat tempat bilik VIP..untuk buat persediaan lah konon...dalam perjalanan nak pergi ke bilik VIP tu kami nampak Maher Zain tengah lepak2 dengan kawan2 dia..hampir tak tahu pulak yang mana satu Maher Zain..-.-' tapi tyme tu macam tak percayalah pulak kan dapat tengok dekat2 >.< bestnyeeeeee.....okay lepas tu kan sepatutnya kami jadi penyambut tetamu..crew pentas cakaplah kat kami nanti dia akan panggil kalau orang dah nak masok..kami tunggu punya tunggu..tak datang2 pulak crew pentas tu...jadi cikgu cariklah..last2 tau tak crew pentas tu cakap ape..dia cakap tak jadi O.O what??oh no...punah habis harapan kami..kalau camtu buang make-up jelah kan..arghh..tyme tu dia suruh kami tunggu kat belakang pentas tu jer..ekeleh kite orang kan ada tiket free takkan tak boleh tengok kot...tyme tu show dah start dah..kami cuma dengar dari belakang pentas je..kesian :'( kita nak tengok dari depan..barulah best nak tengok..ini tak, dengar suara je..tak puaslah >:( pastu kan tadi saya cakap kami menari tyme dia nyanyi satu lagu tu kan..mula2 tak sabarlah nak satu pentas dengan dia..pastu tup2  crew pentas tu datang lagi..dia cakap kita menari untuk lagu yang lain -.- apa ni??tadi cakap lagu 'for the rest of my life' then tukar pulak..takkan kami nak tukar pergerakan last minit kut..susah tau tak..ikut senang dia je nak cakap camtu..jadi kami cancel lah show tu atas alasan tak nak merosakkan show orang..kalau kami teruskan jugak kan malukan nama sekolah je pastu diketawakan orang..tak nak lah camtu :( tyme tu memang dah hancur habis harapan kami semua..dahlah tak dapat nak buat show sama Maher Zain pastu jadi penyambut tetamu pun kena cancel pastu tak dapat tengok konsert..ditahan kat belakang stage je ..apalah nasib..jadi untuk menghilangkan kesedihan tu,kami bergambar sepuas-puas hati kat bilik VIP tu..haha..nak tahu apa jadi lepas tu :) crew tadi datang balik pastu dia cakap kami disuruh untuk menyampaikan kristal burung kenyalang dekat Maher Zain..dan itu acara suprise untuk dia..akhirnya tercapai jugak harapan nak tengok Maher Zain dekat2 :') kami apa lagi..terus berlatih cara nak bagi kat dia..ok2..tak lama selepas tu crew tu pun suruh lah kami naik atas pentas..Maher Zain tak tahu pun yang kami akan naik masa tu..berdebar-debar je taw..dahlah ramai orang tengok >.< masa kami berbaris nak naik pentas tu dia pun terkejut n blurr (what happen??-in his mind..hehe) lupa pulak nak cakap..kebetulan kami pakai macam2 jenis pakaian ada yang pakai iban,bidayuh,kebaya n gaya Hana tajima pun ada tau :D dia terkejut abes..pastu salah seorang dari kami berilah kristal tu kat dia..macam biasa dia ucaplah thank you...kami jalan balik turun stage..dalam masa nak turun tu saya sempat tengok muka dia tau..waaa hensem tu...:) dari dekat pulak tu..dia senyum kat sayalah(perasan) tapi betullah dia memang senyum masa tu..dia tengok kami turun..dah nak turun tangga tu saya sikit lagi nak jatuh..tu lah perasan banyak sangat ;) haha..kira sama stagelah tu kan..best giler...pastu kami disuruh duduk lah tengok depan2..taklah depan sangat...akhirnya impian tercapai jugak...susah tau nak berdiri satu stage ngan dia..haha...memang layan lah dia punya konsert..saya pun join menyanyi dari bawah jelah :D camtu lah critanya..walaupun banyak dugaan tapi akhirnya tercapai jugak...kenapa tak percaya??kalau camtu takpe2..saya kasi tunjuk gambar saya masa satu stage ngan dia..hah ni dia :D 

Saya kedua dari kiri pakai baju kebaya tudung kuning tu :D

okay ni pulak video masa kami tengah boring2 kat belakang pentas..takde kerja bergambar jelah :D


Itulah pengalaman saya masa dengan Maher Zain..the best ever :D rasa-rasanya that's all for today :)

Lots of love,




2 comments:

  1. beznyee dapat satu stage dgn maher zain..

    mesti tido mlm pun termimpi2 nih...hihi

    ReplyDelete